Uluslararasılaşma Politikası
Uluslararası / Uluslararasılaşma Politikası

İzmir Bakırçay Üniversitesi, kurulduğu 2017 yılından bu yana, ileri eğitim hizmetleri ve araştırma geliştirme faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası arenada saygın üniversitelerden biri olmayı hedeflemektedir. İzmir Bakırçay Üniversitesi bu amaca ulaşmak için uluslararası kuruluşlarla bilimsel işbirliği yapmaktadır ve uluslararası ağlarını genişletmeye hazırdır.

İzmir Bakırçay Üniversitesi, öğrencilerinin ve çalışanlarının uluslararasılaşma deneyimlerini kazanıp paylaşabilmeleri ve uluslararasılaşma kültürünü tam anlamıyla benimsemeleri için akademik ve idari birimlerini uluslararasılaşma politikalarını benimsemeye teşvik etmektedir.

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde uluslararası işbirliğine yönelik akademik faaliyetler, stratejik plan doğrultusunda Erasmus+ Ağı’na dahil olmayan farklı ülkelerden çeşitli kurumlarla Mutabakat Zaptı adı verilen ikili işbirliği ve değişim anlaşmaları bulunmaktadır.

Uluslararası araştırmacılarla ortak yürütülen proje ve araştırma çalışmaları da İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin uluslararası görünürlüğünün gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

İzmir Bakırçay Üniversitesi, lisans ve lisansüstü programlarıyla ilgi çekici olmayı ve her yıl dünyanın dört bir yanından çok sayıda başvuru almayı hedeflemektedir. Mütevazı öğrenim ücretleri, engellilere uygun kampüs ve tüm öğrencilere yüksek kaliteli çalışmalar sağlamak için huzurlu bir ortam sunulmaktadır. İzmir Bakırçay Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri alanında doktora programı ve Ekonomi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarında yalnızca İngilizce olarak düzenlenen yüksek lisans programları sunmaktadır. Benzer şekilde, İngilizce, Uluslararası Ticaret ve Finansman ile Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere iki lisans programında öğretim için resmi dildir. Ayrıca uluslararası öğrencilere ve akademisyenlere, kültürler arası deneyimlerini artırmalarına ve yerel toplulukla entegrasyonlarını teşvik etmelerine olanak sağlamak için ücretsiz Türkçe dil kursları sunulmaktadır.

Kampüste herhangi bir mimari kısıtlama yoktur ve engelli bireyler için özel konaklama yerleri mevcuttur. Son yıllarda, sürdürülebilirlik ve çevre dostu faaliyetlere de artan bir odaklanma söz konusudur.