Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde bir vakıf üniversitesi rektör yardımcısının kaleme aldığı bir yazıyı kaynak gösteren bazı medya organlarında üniversitemiz Hukuk Fakültesi ile ilgili olarak yer alan ve doğruluktan uzak haberler nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Bu meyanda;

1. İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı Hukuk Fakültesi’nde şu an itibariyle eğitim yapılmamakta olup eğitime 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında başlanacaktır.

2. Hukuk Fakültemizde halen mevcut olan öğretim elemanlarına ilaveten 16.03.2019 tarihi ile 20.05.2019 tarihlerinde yapılan 6 Öğretim Üyesi alımı ilanına yönelik işlemler sonuçlanmış olup, işlemlerin sonuçlandığı YÖK’e bildirilmiş ve bundan sonra eğitim öğretime başlama izni alınmıştır.

3. Ayrıca, Fakültemize ilave yeni öğretim üyesi alım süreçleri de devam etmektedir.

Sonuç olarak; Üniversitemize bağlı Hukuk Fakültesinde 8 Öğretim Üyesi ile 3 Araştırma Görevlisi olmak üzere kadromuzda 11 Öğretim elemanı bulunmakta olup YÖK’ün öğrenci alımı için gerekli olan 8 Öğretim üyesi şartı sağlanmaktadır. Süreçleri devam eden öğretim üyeleri ile birlikte önümüzdeki dönem öğrencilerimizi 1 Profesör, 3 Doçent, 10 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlimiz ile karşılamaya yönelik hazırlıklarımız tamamlanmıştır.

Durum böyle iken üniversitemiz ve rektörlüğümüzden bir bilgi alma ihtiyacı duymadan bir vakıf üniversitesi kaynaklı Üniversitemizi karalamaya yönelik gerçek dışı ve yanlı beyan sahiplerini kınıyor, durumu kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Saygıyla duyurulur.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü